Ik neem de bus, ik neem de trein

Project ‘Ik neem de bus, Ik neem de trein’

Tot voor kort maakten de mensen van het OPZ veel gebruik van de belbus om zich te verplaatsen naar het centrum van Geel, naar andere gemeenten, voor bezoekjes aan familie en vrienden, voor hobby…

Maar die kleine verplaatsingen worden moeilijker. De Lijn schafte een aantal belbushaltes af. Het OPZ wilde het aantal ritten met de OPZ-bus reduceren. De Minder Mobielen Centrale in de streek is overbelast.  Daarom dachten we samen met Vormingplus na over mogelijke oplossingen.

We dokterden een vormingsreeks op maat uit over het gebruik van het openbaar vervoer. De bedoeling was om zich zelfstandig te leren verplaatsen. Elke cliënt kreeg ook een buddy om hun gebruikelijk traject in te oefenen. Een handig werkboekje hielp hen daarbij.

Dit project was een testcase. In het najaar 2018 herhalen we dit project.

Voor meer informatie of inschrijvingen kan u de dienst Vrije Tijd contacteren, 014/57 90 94 of dienstvrijetijd@opzgeel.be.

https://vormingpluskempen.be/dagboek/ik-neem-de-bus-ik-neem-de-trein/